uzuns logo Copy
 
Povodom 70 godina Udruženja za Ujedinjene nacije Srbije (UZUNS) i 20 godina Beogradskog međunarodnog modela Ujedinjenih nacija (BIMUN), delegaciju Udruženja primio je gospodin Ivica Dačić, Potpredsednik Vlade i Ministar spoljnih posla Republike Srbije.

Članovi delegacije Milorad Kondić (predsednik UZUNS), Biljana Vukosavljević (direktor UZUNS), Stefan Kondić (predsednik Programskog saveta UZUNS) i Tamara Stojković (sekretar BIMUN projekta i Omladinski delegat u UN) istakli su kontinuiran rad Udruženja na zalaganju za ostvarivanje uloge Ujedinjenih nacija u skladu sa ciljevima i principima Povelje UN, posebno u radu sa mladima.

Predstavljene su najvažnije aktivnosti Udruženja, a ukazano je i na izazove sa kojima se Udruženje suočava. Potvrđena je dobra saradnja sa Ministarstvom spoljnih poslova i izneta obostrana spremnost za nastavak saradnje.

Kao znak zahvalnosti na podršci aktivnostima Udruženja za Ujedinjene nacije Srbije, dodeljene su jubilarne plakete Ministru Dačiću i Odeljenju za UN Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

- Informacija na sajtu Ministarstva spoljnih poslova: https://www.mfa.gov.rs/mediji/vesti/ministar-dacic-sa-predstavnicima-udruzenja-za-ujedinjene-nacije-srbije;

- Informacija na sajtu Vlade Republike Srbije: https://www.srbija.gov.rs/vest/690384/nastavak-dobre-saradnje-sa-udruzenjem-za-ujedinjene-nacije-srbije.php.

   3 MSP   4 MSP
 
 
5 MSP   1 MSP Dačić
 
 
 
Share:
Top