Omladinski delegat
Omladinski delegati Srbije u UN, Tamara Stojković i Ivan Filip Kovačević, učestvovali su na EKOSOK Omladinskom Forumu u Njujorku (ECOSOC YOUTH FORUM - 25 - 27. april 2023.), gde je tema bila ''Ubrzan oporavak od pandemije COVID-19 i puna implementacija Agende 2030, sa mladima i za mlade''.

Na forumu je učestvovalo oko 900 mladih aktivista i lidera, a tokom foruma Omladinski delegati Srbije u UN, imali su priliku da prisustvuju mnogim događajima u okviru Foruma i na najbolji način reprezentuju Republiku Srbiju:

🇺🇳🇳🇱 "Advancing Young People's Engagement and Meaningful Participation in Forced Displacement Contexts" u organizaciji UNICEF, ILO, UNHCR i Holandskog Ministarstva spoljnih poslova

💚 Prijem za kampanju "Be Seen Be Heard" koju su organizovali @unyouthenvoy i @thebodyshop, u zgradi Ford Fondacije

🇺🇸 Sastanak u Stalnoj misiji SAD pri UN, gde su delegati imali priliku da upoznaju Abby Finkenauer, specijalnu izaslanicu SAD za globalna pitanja omladine @usglobalyouthenvoy , i razgovaraju o izazovima sa kojima se mladi suočavaju 🌐

🇺🇳 Plenarno zasedanje Generalne skupštine, i programu ECOSOC omladinskog foruma.

🇦🇪Poseta Stalnoj misiji UAE pri UN, gde su od inspirativnih panelista koji uključuju COP28 Youth Climate Champions, COP28 Presidency i predstavnike UN Agencija, čuli na koje načine mladi mogu da doprinesu COP-u 28 koji će se održati u Dubaiju ove godine. 🌱

🌎Panel diskusija na temu: ''Budućnost multilateralizma i uloga mladih'', koju su organizovale UN Fondacija i Stalna misija Švedske pri UN u sedištu UN.

🌱Na događaju Stalne misije Mađarske pri UN, od stručnjaka iz vladinog i nevladinih sektora razgovaralo se o mladima i ženama u poljoprivredi, i značaju njihove uloge u regionalnom i ruralnom razvoju, koji je preduslov za postizanje 11. cilja održivog razvoja - održivi gradovi i zajednice.

🥂 Stalna misija UAE pri UN organizovala je svečani prijem na kojem su mladi sa Foruma imali priliku da se bolje upoznaju, razmene kontakte i utiske.

👩🏻‍⚖️Na zatvaranju ECOSOC Youth Foruma 2023, delegati su imali priliku da razgovaraju sa predsednicom ECOSOC-a, Lachezarom Stoevom, i specijalnom izaslanikom generalnog sekretarijata @unyouthenvoy.

Više informacija o učešću Omladinskih delegata Srbije u UN na ECOSOC Youth Forum-u možete pogledati u Izveštaju sa skupa - http://unaserbia.rs/v2/images/ECOSOC-Youth-Forum---Izvetaj-Omladinskih-delegata-Srbije-u-UN.pdf

 

ECOSOC Youth Forum

Share:
Top