BEOGRADSKI MEĐUNARODNI MODEL UN - BIMUN 14 - 17. mart 2019.

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije uspešno je organizovalo 16. konferenciju Belgrade International Model United Nations - B I M U N (13-17. mart).
Nakon svečanog otvaranja u Palati Srbija, oko 350 učesnika na “Beogradskom međunarodnom modelu UN” radilo je u 10 komiteta #BIMUN2019 i #BIMUNJunior2019 na razmatranju aktuelnih tema na agendi UN. Diskusija je bila u skladu sa principima i pravilima procedure UN, a obeležena je veoma konstruktivnom atmosferom među mladima iz brojnih zemalja širom sveta.

Završni dan konferencije organizovan je u Novom Sadu u partnerstvu sa OPENS 2019 - Omladinska prestonica Evrope Novi Sad. Nakon BIMUN plenarne sednice na temu #Youth2030 “Strategija UN za mlade”, predstavljene su rezolucije 10 BIMUN komiteta i na kraju su proglašeni najbolji delegati. Učesnici su istakli da je konferencija BIMUN 2019 bila nezaboravno iskustvo.

Poruku delegatima upitili su Generalni sekretar UN i Ministar spoljnih poslova Republike Srbije. Delegatima se na otvaranju obratio gospodin Hans Šoder, vd Stalnog koordinatora UN u Srbiji, a na završnoj plenarnoj sednici počasni govor imala je gospođa Simona-Mirela Miculescu, predstavnica Generalnog sekretara i direktorka Kancelarije UN u Beogradu.

Udruženje za UN Srbije zahvaljuje za podršku konferenciji BIMUN 2019 Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, Skupštini Grada Beograda, Privrednoj komori Srbije i drugim prijateljima BIMUN projekta.

 

Belgrade International Model UN BIMUN 2019 Copy

 

Share:
Top