zelena planetaUdruženje za Ujedinjene nacije Srbije uspešno je organizovalo Konferenciju mladih o klimatskim promenama EKO-GEN: MLADI SRBIJE ZA COP 28.

Preko 60 mladih učesnika iz 20 gradova Srbije imalo je priliku da više saznaju o različitim aspektima klimatske krize i o klimatskim procesima UN, a u tematskim radionicama da iskažu svoje stavove o uticaju klimatskih promena na vazduh, vodu, energiju, otpad i cirkularnu ekonomiju, kao i na fizičko i mentalno zdravlje.

Zahvaljujemo na visokoj motivaciji i aktivnom doprinosu svih učesnika, koji su nakon dva dana rada usvojili Zajedničku deklaraciju mladih. Izneti predlozi biće prosleđeni YOUNGO (zvaničnoj grupi za decu i mlade Okvirne konvencije UN o klimatskim promenama), koji će ih uključiti u globalnu Deklaraciju mladih na godišnjoj konferenciji UN o klimatskim promenama (UNFCCC COP28, UAE).

Zahvaljujemo na podršci UNICEF Srbija @unicefsrbija i gostoprimstvu Fakultetu za medije i komunikacije @fmk.beograd , koji su omogućili organizaciju prve #LCOY u Srbiji pod pokroviteljstvom @youngo.unfccc.

#Mladi #Srbija #YOUNGO #ClimateAction

 

Eko gen foto

Share:
Top